Samenwerken

Café d’n Dort bevindt zich binnen een veelzijdig gebied. Bijna nergens in Nederland is er een gebied waar er binnen een straal van vijf kilometer zoveel afwisseling is in natuur, cultuur en historie. Daarom werken wij samen met verschillende instanties en bedrijven om u als gast optimaal te kunnen laten genieten van dit prachtig stukje Nederland.

erfgoedlokaal_haren

Erfgoedlokaal Haren ons Dorp

Bezoek website

schoenmakers

Kwaliteitsslagerij Schoenmakers

Bezoek website

tuureind

Tuinderij ’t Tuureind te Berghem

Bezoek website

maasmeanders

Stichting Maasmeanders

Bezoek website

vogels

AGF Vogels
.

Bezoek website

ludusoutdoor

Ludus Outdoor
.

Bezoek website

van_mook

van Mook, de echte bakker

Bezoek website

bik_adventure

Bike Adventure
.

Bezoek website

trabanthuren

Trabietoer
.
.

Bezoek website

foodloods

Foodloods Oss
.

Bezoek website

hapjesplanken

De Hapjes Planken
.

Bezoek website

Dorts-Patatterie

Dorts Patatterie
.

Bezoek website

giocoffe

Gio Coffee
.

Bezoek website

mvlstreekvlees

MVL Streekvlees
.

Bezoek website

gasthof

Gasthof Post
.
.

Bezoek website

geertbergers

DJ Geert Bergers
.

Bezoek website

Groen van Toen

Heemkundevereniging Berchs-Heem heeft een unieke fietsroute uitgezet, Groen van Toen. Deze tocht neemt je mee langs allerlei natuurlijke authentieke verhalen! De meeste landschapselementen langs de route zijn in slechte staat van onderhoud. Zo ook de knotwilgen op ons perceel, die door studenten van een groenschool recent zijn onderhouden. Deze wilgen staan er nu weer netjes bij, maar hebben hun robuuste uiterlijk behouden.

Haal nu de route gratis bij ons af en start deze historisch groene dag vanaf ons terras met van iets lekkers of breid het uit met één van onze arrangementen. Wanneer je goed oplet zie je al heel wat oud natuurlijk schoon rondom ons café of wat je er óók mee kan doen.

Groen en Doen

Vanuit het cursusprogramma Groen en Doen is een initiatief om het ‘groen van toen’ in de voormalig gemeente Berghem te behouden en te herstellen. Zij streven ernaar om de uitheemse beplanting te vervangen door streekeigen autochtoon plantgoed, planten die hier van oorsprong thuis hoorden.

Met behulp van cursisten van Groen en Doen is een begin gemaakt om het groen rondom ons café verder in oude luister te herstellen. De laurierhaag is vervangen door een elzensingel. Elzen waren vroeger volop in het landschap te vinden. Zo wordt de directe omgeving van het café weer omgevormd naar een stukje authentiek polderlandschap.